nasılsın


 
AnasayfaAnasayfa  kapıkapı  GaleriGaleri  AramaArama  Giriş yapGiriş yap  Kayıt OlKayıt Ol  

2006 bütünleme is ve sosyal güvenlik hukuku

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Yazar Mesaj
FLORA
admin
admin
avatar


Yaş : 34 Kayıt tarihi : 01/06/08 Mesaj Sayısı : 621 Nerden : istanbul İş/Hobiler : çoook Lakap : geveze

MesajKonu: 2006 bütünleme is ve sosyal güvenlik hukuku Perş. Haz. 05, 2008 6:45 pm

1) Bir iş yerinde Altı saat çalışan bir işçinin ara dinlenme süresi ne kadardır?
cevap: yarım saat

2)UmumiHıfzısıhha kanununa göre 18 yaşından küçüklerin çalışacakları işyerlerini kim belirler
cevap: belediyeler

3)Maden ocağında 16 yaşından küçük işçi çalıştıran işveren hangi borçlarına aykırı davranmış olur
cevap: işe uygun işçi çalıştırma borcu

4)Aşağıdakilerden hangisi ücret sistemi değildir?
cevap: baz ücret (şıklar a)gotürü ücret b)baz ücret c)komisyon ücret d)kardan pay alma e) akort ücret)

5)Asgari ücret en geç ne kadar zamanda bir belirlenir?
cevap: iki yılda bir

6)Kadın işçiler ne zamana kadar süt izni almaya hak kazanır?
cevap: çocuk bir yaşına gelinceye kadar

7)Aşağıdakilerden hangisi iş kanuna tabi olarak sigortalı olurlar?
cevap: eserini naşire terketmeyi meslek edinmiş bulunanlar

8)16 yaşını doldurmamış birinin sendika üyesi olabilmesi için ne gerekir?
cevap: kanuni temsilcilerin yazılı izni

9)Sendikaların ticari faliyetlere yatırım yapması nasıl bir faliyettir?
cevap: yasak faliyet

10)Aşağıdakilerin hangisi teşmil(genişletilebilir) edilebilir?
cevap: iş sözleşmesinin normatif (düzenleyici) hükümleri

11)Erteleme süresinin sonunda arabulucu tarafları anlaştıramazsa nereye başvurulur?
cevap: yüksek hakem kuruluna başvurulur

12)Aşağıdakilerden hangisi kanuni grevdir? diye bi soru vardı
cevap:ekonomik özgürlükleri için yapılan olması gerek emin değilim (şıklar a)siyasi amaçlı grev b) genel grev c)dayanışma grevi d) ekonomik özgürlükleri için yapılan grev e)verimi düşürme)

13)Aşağıdakilerden hangisi iş kazası sayılmaz?
cevap: işçinin işe özel arabasıyla gelirken geçirdiği trafik kazası

14)İşveren sendikası genel kurulu en çok kaç delegeden oluşur?
cevap:500 (şıklar a)100 b)200 c)300 d)400 e)500)

15)Aşağıdakilerden hangisine devlet-işçi-işveren birlikte sigorta öder?
cevap:işsizlik sigortası

16)Sigortalının ölümü halinde aşağıdakilerden aylık almaya hak kazanamaz?
cevap: sigortalının kardeşi (şıklar a)sigortalının kızı b)sigortalının kardeşi c)sigortalının babası d)sigortalının eşi e)sigortalının annesi)

17)işçinin işini yapması, iş yerinde çalışması vs işverene karşı ne tür bir bağlılıktır?
cevap:teknik
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://nasil.turkforumpro.com

2006 bütünleme is ve sosyal güvenlik hukuku

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var: Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
nasılsın :: EĞİTİM :: AÖF -
- - ArabaBedava forum | © phpBB | Bedava yardımlaşma forumu | Suistimalı göstermek | Ücretsiz blogunuzu yaratın